Sportsubsidie.nl

TEK-regeling is open

21 maart 2022

Op 21 maart 2023 gaat de TEK-regeling (regeling tegemoetkoming energiekosten) open. De TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor verenigingen en stichtingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Dan kan met terugwerkende kracht subsidie aangevraagd voor de periode van 1 november 2022 tot 31 december 2023.

Lees meer

nieuws EU en sport: januari 2023

12 februari 2023

Het EOC EU Office is de vertegenwoordiging van de Europese Olympische Comités (EOC). Iedere maand brengt het EU Office een nieuwsbrief uit met sportnieuwtjes. Lees hier de nieuwsbrief van januari 2023.

Lees meer
Kennis over subsidies en fondsen voor de sport

Nieuwe basiscursus Sport en Subsidies online: meld je aan !

17 oktober 2022

Sportprofessionals die meer willen weten over hun subsidiemogelijkheden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor onze nieuwe basiscursus. Deze cursus is ideaal om snel inzicht te krijgen in de subsidiemogelijkheden van jouw eigen (sport) organisatie. Daardoor ben je minder afhankelijk van andere financieringsbronnen en kun jij je impact vergroten.

Lees meer

Nieuwe expertclass Sport en Subsidies voor professionals: meld je aan !

17 oktober 2022

Deze 2-daagse expertclass is bedoeld voor professionals die al enige ervaring hebben in fondsenwerving. Tijdens deze cursus krijg je handvatten, tips en inspiratie. Om de cursus direct meerwaarde te geven, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van subsidieprojecten en de voorbereidingen van een subsidieaanvraag. 

Lees meer

SPUK en BOSA: € 261 miljoen voor stimulering sport(accommodaties)

1 januari 2023

De subsidieplafonds voor 2023 voor de Regeling specifieke uitkering stimulering sport (SPUK) en de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) zijn bekendgemaakt. Voor de SPUK is voor 2023 een bedrag van € 184 miljoen beschikbaar. Voor de BOSA  gaat het om € 77 miljoen.

Lees meer

EU en sport: monthly report november-december 2022

20 december 2022

Het EOC EU Office is de vertegenwoordiging van de Europese Olympische Comités (EOC). Iedere maand brengt het EU Office een nieuwsbrief uit met sportnieuwtjes. Lees hier de laatste nieuwsbrief van 2022.

Lees meer

BOSA 2022: nog zo'n 10 miljoen in de pot

2 december 2022

De BOSA biedt kansen voor verenigingen en stichtingen. Allerlei kosten worden voor 20% tot 30% gesubsidieerd. Wil je weten hoeveel budget er in 2022 beschikbaar is en welke wijzigingen er zijn? Van het jaarbudget van 75,5 miljoen is al ruim 65 miljoen aangevraagd of toegekend.

Lees meer

De steunmaatregelen op een rijtje

17 december 2022

Op de website van NOC*NSF vind je het laatste nieuws over de steunmaatregelen die clubs en zwembaden moeten gaan helpen om niet om te vallen door de stijgende energielasten. Inmiddels heeft het kabinet een aantal steunmaatregelen aangekondigd. We zetten ze op een rijtje.

Lees meer

Erasmus+ 2023 gepubliceerd

23 november 2022

Erasmus+ is het EU-programma op het gebied van onderwijs, opleiding, jeugd en sport voor de periode 2021-2027. De Europese Commissie heeft de call gepubliceerd over het indienen van voorstellen voor Erasmus+ 2023. Nieuw is dat vanaf dit jaar ook subsidie kan worden aangevraagd voor de mobiliteit van personeel dat in de sport werkzaam is. De deadline voor het indienen van voorstellen is 23 februari (kernactie 1) of 22 maart (kernactie 2).

Lees meer

ZonMw-oproep Onderzoek Topsportevenementen

21 november 2022

ZonMw heeft een oproep in het kader van het nieuwe Programma Onderzoek Topsportevenementen gepubliceerd. Het doel van deze oproep, 'Maatschappelijke waarde van topsportevenementen', is dat er een onderzoeksnetwerk wordt gerealiseerd dat in 2023-2027 onderzoek uitvoert naar de voorwaarden waaronder internationale topsportevenementen die in Nederland worden georganiseerd maatschappelijke waarde realiseert.

Lees meer

nieuws EU en sport: oktober 2022

8 november 2022

Het EOC EU Office is de vertegenwoordiging van de Europese Olympische Comités (EOC). Iedere maand brengt het EU Office een nieuwsbrief uit met sportnieuwtjes. Lees hier de nieuwsbrief van oktober 2022.

Lees meer

Resultaten Erasmus+ 2022 gepubliceerd

22 september 2022

Recent zijn de toekenningen 2022 gepubliceerd van Erasmus+ Sport. Er waren ruim 1.200 aanvragen ingediend waarvan er 303 zijn gehonoreerd. Hieronder zitten 9 toekenningen (3%) met een Nederlandse hoofdaanvrager. Opvallend daarbij is dat het allemaal toekenningen zijn in het programma ‘Cooperation Partnerships’ en geen enkele toekenning in de andere programmaonderdelen.

Lees meer

Nieuwe sport- en beweegsubsidie hersenstichting

21 september 2022

De Hersenstichting maakt zich sterk voor een inclusief sport- en beweegaanbod voor mensen met een hersenaandoening. Daarom geven ze subsidie aan initiatieven die als doel hebben om mensen met een hersenaandoening in beweging te krijgen en houden. Dit geldt voor sport- en beweeginitiatieven in de breedste zin van het woord.

Lees meer

dubbel Succes met Erasmus+ in 2021

16 augustus 2022

Erasmus+ is het enige Europese subsidieprogramma voor de sport. In 2021 heeft Sportsubsidie.nl twee aanvragen mogen indienen. Beiden zijn goedgekeurd, dus daar zijn we enorm trots op. Met dank aan ECSG en EEF/KNHS. Wil jij ook aan de slag met Erasmus+? Laat het ons snel weten want onze voorbereidingen zijn al in volle gang!

Lees meer

Twee Europese oproepen pilotprojecten en voorbereidende acties sport

3 augustus 2022

De Europese commissie biedt financieringsmogelijkheden voor de sport. Het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA), heeft twee oproepen op het gebied van sport geopend. Het gaat om pilotprojecten en voorbereidende acties op het vlak van duurzaamheid en innovaties in de breedtesport. Deadlines zijn medio oktober.

Lees meer

Team Erasmus+ uit de startblokken

1 augustus 2022

Een goed (en tijdig) begin, is het halve werk! Onder dit motto is het ‘Erasmus+ Team’ gestart met de voorbereidingen van de Erasmus+ aanvragen van het komende seizoen. Ine, Hans en Ben staan voor jarenlange ervaring en veel toegekende projecten. Dus, heb je Europese ambities en zoek je ondersteuning van de experts van Sportsubsidie.nl? Mail info@sportsubsidie.nl en meld je dan nu al voor een oriënterend overleg.

Lees meer
Sport en bewegen voor buurten leefbaar en zorgt voor sociale cohesie. Fondsen zijn daar in geïnteresseerd

KIEM Sport open voor aanvragen

 7 juni 2022

SIA heeft de oproep 'KIEM Sport' gepubliceerd. Deze regeling stimuleert samenwerkingsverbanden voor evaluerend onderzoek tussen hogescholen of universiteiten en bijvoorbeeld gemeenten, verantwoordelijk voor sport of de openbare ruimte. Aanvragen kunnen tot en met 4 oktober worden ingediend.

Lees meer

NRO-oproep Peil.onderwijs Bewegen en Sport

17 mei 2022

NRO heeft de oproep Peil.onderwijs Bewegen en Sport gepubliceerd. Voor deze oproep kunnen aanvragen worden ingediend voor het uitvoeren van het peilingsonderzoek naar de competenties op het gebied van Bewegen & Sport van leerlingen in groep 8 van het basisonderwijs (bo).

Lees meer

SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen in het MKB

12 mei 2022

Het ministerie van SZW heeft vanaf 2020 € 48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Ook mkb-bedrijven uit de sportsector kunnen aanspraak maken op deze regeling.

Lees meer

EU en sport: monthly report april 2022

10 mei 2021

Iedere maand brengt het EOC EU Office een nieuwsbrief uit met sportnieuwtjes. We brengen hierbij de nieuwsbrief van april 2022 onder jullie aandacht. Met onder andere het steeds grotere aantal Erasmus+ aanvragen.

Lees meer

Nieuwe TASO en TVS open tot  en met 30 mei 2022

2 mei 2022

De  compensatieregelingen TASO en TVS voor de amateursport zijn weer geopend. Tot en met 30 mei 2022 kunnen aanvragen worden ingediend. De nieuwe regelingen hebben betrekking op geleden schade door COVID-19 in de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022. 

Lees meer

Meld je aan voor het webinar ‘Financiering van sportaccommodaties’

15 december 2021

Op 27 januari organiseren Sportsubsidie.nl en Maatschappelijk Financieren een gratis webinar onder het motto ‘er is meer mogelijk dan je denkt’. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer

COVID-19: nieuwe compensatie in aantocht

15 december 2021

Het oplopende aantal besmettingen raakt ook de sport. Het kabinet heeft daarom aangekondigd dat er opnieuw financiële steun komt. Binnenkort worden de TASO en TVS weer geopend.

Lees meer

nieuwe Oproepen Sportinnovator 

14 december 2020

Recent is de inschrijving voor de 'Nationale Sportinnovator Prijs 2021' geopend. Daarnaast kunnen voorstellen in het kader van de Challenges 'Topsportevents die meer Nederlanders bereiken en inspireren' en 'Circulaire sportmaterialen' worden ingediend.

Lees meer

ERASMUS+ 2022 gepubliceerd

8 december 2021

 De Europese Commissie heeft de call gepubliceerd over Erasmus+ 2022. Er is 52 miljoen euro beschikbaar voor EU-sportprojecten. De deadline voor het indienen van voorstellen is 23 maart.

Lees meer

inschrijving vernieuwde cursus Fontys en Sportsubsidie.nl geopend 

1 december 2021

Om professionals in de sport inzicht te geven in hun subsidiemogelijkheden, bieden Fontys Sporthogeschool en Sportsubsidie.nl  een volledig vernieuwde cursus Sportsubsidie aan. Met meerdere opties, voor zowel de beginnende als gevorderde fondsenwerver. 

Lees meer

Nieuw whitepaper Europese financiering voor sport en bewegen

14 oktober 2021

Hoe kan de Nederlandse sportsector meer gebruik maken van de Europese subsidies? Het begint met inzicht in welke subsidies er zijn. Namens Kenniscentrum Sport & Bewegen was Ben Moonen auteur van de volledig geactualiseerde Whitepaper.

Lees meer

BOSA 2021: ruim 66 miljoen subsidie al besteedt

1 oktober 2021

De BOSA biedt kansen voor verenigingen en stichtingen. Allerlei kosten worden voor 20% tot 30% gesubsidieerd. Het eind van het budget voor 2021 lijkt echter in zicht. Door middel van een gratis speeddate weet je snel wat jouw kansen zijn. Hoogste tijd om je aan te melden!  

Lees meer

Nieuwe subsidieregeling voor meer beweging op school

22 juli 2021

Het ministerie OCW heeft de Subsidieregeling innovatie bewegingsonderwijs gepubliceerd. Het doel is om scholen te ondersteunen die  meer bewegingsonderwijs willen gaan geven. 

Lees meer

COVID-19: Financiële compensatie voor sportverenigingen (Geactualiseerd)

11 juli 2021

Veel verenigingen zijn hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Gelukkig zijn er een aantal compensatieregelingen waar ook sportclubs gebruik van kunnen maken. We zetten de actuele mogelijkheden op een rijtje.

Lees meer

nieuwe EU-calls for proposals: 'social inclusion of refugees', 'fighting doping' en 'sport and innovation'

7 mei 2021

De Europese commissie biedt financieringsmogelijkheden voor zogenaamde Pilot Projects and Preparatory Actions. Van deze laatste categorie zijn drie nieuwe calls gepubliceerd.

Lees meer

Het nieuwe, sterk gewijzigde Erasmus+ programma van start

5 april 2021

Eind maart werden de contouren van het nieuwe Erasmus + programma voor 2021-2027  gepresenteerd. Hoewel de doelen van Erasmus+ overeind blijven, wordt de manier van funding en aanvragen drastisch gewijzigd.

Lees meer

Eredivisie CV en sportsubsidie.nl bouwen samen aan football memories

26 januari 2021

Recent zijn Eredivisie CV en Sportsubsidie.nl een samenwerking aangegaan. Doel is het verwerven van subsidies voor Football Memories. Ook zetten we ons in om BVO's te ondersteunen.

Lees meer

samenwerking KNVB en Sportsubsidie.nl op vlak BOSA en covid-19

14 december 2020

Voetbalverenigingen optimaal informeren over de actuele subsidiemogelijkheden en maximaal ontzorgen bij hun aanvragen, dat is het doel van deze nieuwe samenwerking.

Lees meer

Sportinnovator subsidietraject: fase 2 – onderzoek en ontwikkeling

20 november 2020

Voor het ontwikkelen van succesvolle innovaties  zijn verschillende partijen nodig. Het is niet altijd eenvoudig om alle benodigde partijen zo met elkaar te verbinden dat wordt toegewerkt naar succesvolle sportinnovaties.  Daarom is het Sportinnovator Subsidietraject voor bedrijven opgezet.

Lees meer

Kabinet trekt 60 miljoen euro extra corona-steun uit voor sportclubs

28 oktober 2020

Om de financiële schade die amateursportverenigingen door corona hebben geleden, te compenseren, stelt het kabinet 60 miljoen euro beschikbaar. Het sport-specifieke pakket wordt  aangepast en opnieuw opengesteld voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december.

Lees meer

Dubbel Europees succes met SmartPool en Footlab

27 oktober 2020

Recent hebben twee mooie projecten een EU-subsidie mogen ontvangen. Het gaat om het project SmartPool van de Europese Pool Federatie EPBF en het project Voetlab van de KNVB. Sportsubsidie.nl is trots een bijdrage geleverd te hebben aan deze succesvolle aanvragen.

Lees meer

BOSA 2020: nog ruim 50 miljoen subsidie  voor sportaccommodaties en -materialen

25 oktober 2020

Sinds 1 januari is er nieuw budget beschikbaar voor BOSA-subsidie. Verenigingen en stichtingen die investeren in de accommodatie of materialen kunnen subsidie aanvragen. De subsidie is 20% en kan oplopen tot 30%. Er is nog ruim 50 miljoen beschikbaar. 

Lees meer

Tegemoetkoming sportclubs: € 22,3 miljoen aangevraagd, geen loting
 

22 oktober 2020

Amateursportorganisaties hebben tot en met 11 oktober 2020 voor in totaal € 22,3 miljoen subsidie aangevraagd uit de TASO-regeling.
Het budget bedraagt € 44,5 miljoen. De sport heeft de TASO niet (snel genoeg) weten te vinden?

Lees meer

Erasmus+ Sport: resultaten 2020 gepubliceerd

21 oktober 2020

Afgelopen april is er bij EACEA het recordaantal van 1.142 Europese subsidieaanvragen ingediend bij het Erasmus+ programma . Hiervan zijn 315 aanvragen (27,6%) toegekend. Wat opvalt is dat Nederlandse sportorganisaties een bescheiden rol spelen.

Lees meer

Drie Sportinnovator Challenges gelanceerd 

8 oktober 2020

Binnen het programma Sportinnovator zijn drie zogenaamde challenges gelanceerd. Met deze challenges wordt in ieder geval tot en met 2022 gezocht naar innovatieve ideeën die oplossingen bieden voor concrete uitdagingen binnen het Nationaal Sportakkoord.

Lees meer

€ 44,5 miljoen om coronaschade sportclubs te compenseren

21 augustus 2020

Het ministerie van VWS heeft de Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 II (TASO) gepubliceerd. Het doel van deze regeling is amateursportorganisaties tegemoet te komen die schade hebben geleden door COVID-19. De regeling gaat 22 september open en sluit op 11 oktober.

Lees meer

Vaststelling werkwijze en criteria subsidieaanvragen sportevenementen > 2,5 miljoen

17 september 2020

NLsportraad heeft de aangepaste werkwijze en criteria voor aansprekende internationale sportevenementen die subsidie aanvragen bij het ministerie van VWS gepubliceerd. 
Op 31 augustus 2020 zijn de aangepaste werkwijze en criteria vastgesteld door minister van Ark.

Lees meer

Innovatiechallenges Nationaal Sportakkoord

17 september 2020

‘Inclusieve esports’, ‘Monitoring sportief gebruik buitenruimte’ en 'Implementatie meetinstrumenten voor motorische vaardigheden'. Dat zijn dé 3 innovatiechallenges die per oktober open gaan. Sportinnovator daagt alle innovatoren uit!

Lees meer

Huis voor de Sport Limburg en Sportsubsidie.nl gaan samenwerken

14 september 2020

Huis voor de Sport Limburg en Sportsubsidie.nl werken vanaf 14 september intensief samen. Doel is om Limburgse sportverenigingen en maatschappelijke organisaties nóg beter te kunnen helpen bij het verkrijgen van subsidies voor hun projectplannen.

Lees meer

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’