Sportsubsidie.nl

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Onder bepaalde voorwaarden kunnen sportverenigingen gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. ISDE subsidieert de aankoop van (hybride) warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en kleine windturbines. De subsidie voor zonnepanelen en kleine windturbines loopt nog tot en met 31 december 2023.

ISDE-aanvragen worden ingediend bij RVO. De ISDE subsidieert de aanschaf van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en kleinschalige windturbines. De aanvraag moet worden ingediend vóórdat de koopovereenkomst met de leverancier wordt afgesloten.

Om subsidie voor zonnepanelen aan te mogen vragen, is de belangrijkste voorwaarde dat het jaarverbruik van de aanvrager minimaal 50.000 kWh is. Haal je dat niet, dan vervalt deze mogelijkheid. Deze grens geldt niet voor een aanvraag voor warmtepompen. Daarbij is vooral belangrijk dat de warmtepomp op een lijst met meldcodes staat. Voor elke meldcode geldt een ander subsidiebedrag. Dat kan oplopen tot een aantal duizenden euro’s per warmtepomp. 

Sportsubsidie.nl helpt jullie graag bij het voorbereiden en indienen van ISDE-aanvragen. Laat het ons weten als je daarin geïnteresseerd bent.

Lees HIER verder.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’