Sportsubsidie.nl

Buurtfondsen maken jouw  buurt mooier

Er zijn verschillende buurtfondsen die initiatieven in de wijk willen steunen. Ook sportverenigingen kunnen daar gebruik van maken. Bijvoorbeeld voor het realiseren van een ontmoetingsplek of speelplek. Die moeten dan wel openbaar toegankelijk zijn. Je kunt ook denken aan een initiatief om de buurt groener te maken of socialer. De subsidie kan al snel oplopen tot een paar duizend euro. En dat is dan toch mooi meegenomen.

Hieronder noemen we een paar buurtfondsen die landelijk actief zijn. Maar misschien zijn er binnen jouw eigen gemeente ook wel mogelijkheden. En als je die dan met elkaar combineert en bijvoorbeeld ook de BOSA-subsidie aanvraagt, dan wordt het helemaal financieel aantrekkelijk.

Postcode Loterij Buurtfonds
Het Postcode Loterij Buurtfonds ondersteunt kleinschalige buurtprojecten met een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Als maatschappelijke organisatie kun je een aanvraag indienen bij het Postcode Loterij Buurtfonds. Wil je meer weten? Klik HIER.

Univé Buurtfonds
Het Univé Buurtfonds is er voor mensen die het verschil willen maken in hun eigen buurt. Voor die buurtmaker die gaat voor een mooiere, fijnere, veiligere of gezelligere buurt waar mensen elkaar kennen en waarderen. De donatie is meestal maximaal €2.500. Iedere goede buur, maar ook een vereniging, kan dan ook een project aanmelden, als het maar gaat om een initiatief dat lokaal, duurzaam, zinvol én sympathiek is! Klik HIER.

VoordeBuurt Fonds  
RegioBank en het Oranje Fonds hebben samen het VoordeBuurt Fonds opgericht. Met dit fonds (van €300.000/jaar) ondersteunen ze initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten. Want een mooiere samenleving begint in de buurt. Heeft jouw club ook een lokaal project waarmee je je buurt een stukje mooier maakt? Lees HIER verder. 

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’