Sportsubsidie.nl

Twee Europese oproepen pilotprojecten en voorbereidende acties sport

De Europese commissie biedt financieringsmogelijkheden voor de sport. Enerzijds via het Erasmus+ programma en anderzijds via zogenaamde Pilot Projects and Preparatory Actions. Het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA), heeft twee oproepen op het gebied van sport geopend. Het gaat om pilotprojecten en voorbereidende acties op het vlak van duurzaamheid en innovaties in de breedtesport.

Een proefproject is een initiatief van experimentele aard om de haalbaarheid en het nut van een actie te testen. Een voorbereidende actie - normaal gesproken de opvolger van een succesvol proefproject over hetzelfde onderwerp - is bedoeld om nieuwe acties voor te bereiden, zoals EU-beleid, wetgeving, programma's, enz. De twee calls worden gepubliceerd op de pagina Pilot Projects and Preparatory Actions (PPPA) op het Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP).

De gepubliceerde oproepen zijn:

  • Preparatory Action - Grassroots sports programmes and infrastructure innovation (PPPA-SPORT-2022-GRASSROOTS-INNOVATION). Het beschikbare budget is € 1.945.500. De deadline voor is 12 oktober 2022;
  • Pilot Project - Sport for People and Planet - a new approach on sustainability through sport in Europe (PPPA-SPORT-2022-PEOPLE-PLANET). Het beschikbare budget is € 1.437.074. De deadline voor is 12 oktober 2022.

Pilot Project – Sport for People and Planet – a new approach on sustainability through sport in Europe

Dit project zal de kracht van sport gebruiken om Europese burgers bewust te maken van het belang van duurzaamheid en hen te helpen begrijpen hoe zij kunnen bijdragen aan sociale cohesie en milieubescherming. De doelstellingen van het voorgestelde project zijn het vergroten van het bewustzijn, het inspireren van gedrag en het leiden van het denken in de Europese samenleving over hoe sport sociale en ecologische transformatie mogelijk kan maken en versnellen, en om EU-burgers te betrekken bij het actief deelnemen aan duurzame maatregelen met behulp van de communicatieve kracht van sport, de belangrijkste evenementen en toonaangevende ambassadeurs.

Preparatory Action - Grassroots sport programmes and infrastructure innovation

Het doel van deze actie is sportorganisaties de mogelijkheid te bieden om nieuwe vormen van sport- en lichaamsbeweging te ontwikkelen en te bevorderen, de communicatie over deze activiteiten en hun voordeel, en de ontwikkeling van lichte sportfaciliteiten. 

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’