Sportsubsidie.nl

2023 - Nieuwe expertclass voor gevorderden in 'Subsidies en de impact van Sport en bewegen'

Sportprofessionals die begrijpen hoe groot de maatschappelijke impact van sport en bewegen is, zijn ook in staat om subsidies en fondsen binnen te halen. Veel professionals in de sport zijn iedere dag bezig om Nederland sportiever, innovatiever, weerbaarder en leefbaarder te maken. Sport en bewegen draagt ertoe bij dat Nederland een leukere plek is om te leven, te wonen en te werken, ook voor mensen die het wat moeilijker hebben. Wist je dat de kans dan ook groot is dat je in aanmerking komt voor allerlei subsidies en fondsen?

Expertclass voor gevorderden
De ‘Expertclass Sport en Subsidies’ is bedoeld voor de professional die al enige achtergrond heeft in subsidie- en fondsenwerving of die eerder een cursus van Sportsubsidie.nl heeft gevolgd. Tijdens deze tweedaagse cursus krijg je handvatten, tips en inspiratie. Onder andere van Guus Pengel en Brigitte Coté van VSBfonds, Robin de Heij van Fonds Gehandicaptensport en Esther Roelofs van het Nationaal Fonds voor de Sport. Zij komen vertellen hoe hun fonds werkt en gaan de discussie aan over de kansen van sport om maatschappelijke impact te realiseren. Om de cursus direct meerwaarde te geven, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van projecten met een maatschappelijke impact en de voorbereidingen van een subsidieaanvraag. Interessant? Meld je dan aan voor de ‘Expertclass Sport en Subsidies’.

Deze verdiepende cursus is ideaal om meer inzicht te krijgen in de subsidiemogelijkheden van jouw eigen (sport) organisatie. Professionals die reatief, innovatief en in staat te zijn om maatschappelijke projecten te ontwikkelen, hebben ook meer mogelijkheden qua fondsenwerving. Ook na de cursus laten we jou niet los. We bieden je 12 maanden hulp bij je aanvragen. Tijdens onze maandelijkse Vraag & Antwoord-sessies -speciaal voor cursisten- helpen we je het geleerde in de praktijk te brengen. 

Deze cursus:
- leert je hoe je kansrijke projecten kunt ontwikkelen (aan de hand van ons Sport Impact Model);
- leert je hoe zelf projectplannen kunt schrijven;
- geeft verdiepend inzicht in de diversiteit aan subsidiemogelijkheden;
- vergroot de subsidiemogelijkheden van de eigen (sport) organisatie en helpt je om een subsidiestrategie te ontwikkelen;
- zorgt dat je geen geld meer misloopt:
- laat zien hoe je gebruik kunt maken van subsidies en fondsen;
- helpt je om fondsenwering een structurele plek in je organisatie te geven;
- bied je een stappenplan om zelf gericht en onder begeleiding een subsidie aanvraag te doen;
- geeft inzicht en handvatten ten aanzien van het beheer, de administratie en verantwoording van subsidies en fondsen.

"Om kansen te creëren moet je je bewust zijn van de enorme innovatieve en maatschappelijke impact die sport en bewegen kan hebben"
Ben Moonen, docent en oprichter Sportsubsidie.nl

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de sport en/of sectoren waarbij sport en bewegen wordt ingezet voor specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld zorg en welzijn). Enkele voorbeelden zijn:
- projectleiders van gemeenten, (sport) bedrijven, sportbonden en andere sportorganisaties;
- verenigingsmanagers van maatschappelijk actieve verenigingen;
- buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen;
- medewerkers die betrokken zijn bij subsidie- en fondsaanvragen;
- financiële medewerkers;
- projectleiders van welzijnsinstellingen en maatschappelijke stichtingen;
- adviseurs en projectleiders van innovatieve (sport) bedrijven.

Inhoud
Je werkt twee dagen lang aan het verdiepen van je kennis en het ontwikkelen van een eigen subsidieaanpak. Aan de hand van uitgangspunten van de subsidiegever kijk je naar je projecten en organisatie en weet hoe je de subsidiekansen kunt vergroten. Aan de hand van het Sport Impact Model ontwikkel jij je eigen impactvolle project. Je maakt kennis met allerlei subsidies en fondsen, zowel Europees, landelijk als provinciaal. De voorbeelden uit onze eigen praktijk laten zien wat wel werkt en wat niet. Daarnaast ga je heel gericht aan de slag met een eigen casus. En als een subsidie eenmaal is toegekend, weet je ook wat er moet gebeuren om de verantwoording vlotjes te laten verlopen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Subsidies en fondsen: uitgangspunten en criteria
- Het aanvraagproces: van idee tot beschikking
- Hoe bouw je een kansrijk project?
- Voorbeelden van kansrijke subsidies en fondsen (onder met een presentatie van Brigitte Coté en Guus Pengel van VSBfonds)
- Zoeken en selecteren van passende regelingen (o.a. gebruik van subsidiedatabases)
- Schrijven van een projectplan
- Ontwikkelen van een projectbegroting en dekkingsplan
- Verantwoording en beheer van subsidiegelden
- Borging van fondsenwerving in de eigen organisatie
- Casus en praktijkvoorbeelden

Docent en sprekers
Ben Moonen is specialist op het vlak van sport en subsidies en heeft veel kennis en 20 jaar ervaring als subsidieadviseur, projectleider en docent. Iedere cursusdag komt er ook een externe spreker. Dat kan iemand zijn van een fonds of iemand met veel praktijkkennis. De namen van de sprekers worden in het najaar bekend gemaakt.

Andere sprekers:
- Guus Pengel en Brigitte Coté, VSBfonds
- Esther Roelofs, Nationaal Fonds voor de Sport
- Robin de Heij, Fonds Gehandicaptensport

Praktische informatie
- Cursusdata: donderdag 23 februari 2023 en donderdag 9 maart
- Lestijden: van 09:30 tot 15:00 uur
- Studiebelasting: 20 uur
- Locatie: Utrecht (Van der Valk Utrecht)

Studiebelasting
De cursus is een mix van theorie en praktijk. Deelnemers worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met hun eigen projectaanvragen. Tijdens de cursusdagen is er veel ruimte voor cases en groepsopdrachten. Ook worden voorbeelden uit de praktijk van Ben Moonen gedeeld. Het aantal lesuren bedraagt 12 uur daarbij de studie-uren opgeteld geeft een studiebelasting van circa 20 uur.

Bewijs van deelname
Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname als je bij alle dagen aanwezig bent geweest, actief hebt deelgenomen aan de lessen en de opdrachten voldoende hebt afgerond.

Meerwaarde
In toenemende mate is er aandacht voor het maatschappelijk belang van sport en bewegen. Moderne professionals die actief zijn op het snijvlak van de sport, zorg en welzijn zijn zich daarvan bewust. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de financiering van je projecten. Als je in staat bent om de maatschappelijke waarde van sport en bewegen zichtbaar te maken in de dagelijkse praktijk, vergroot dat de subsidiekansen en de financierbaarheid van sport en bewegen. Daardoor ontstaan er meer financieringsmogelijkheden en sterke projecten met een maatschappelijke verbinding. Onze online V&A-sessies bieden je 12 maanden ondersteuning bij jouw aanvragen. 

Prijs
De investering in deze tweedaagse Expertclass bedraagt €795 (vrij van btw). Dit bedrag is inclusief koffie, thee, frisdrank, hapjes, lunches, reader en handouts. Je kunt er ook voor kiezen om eerst de Basiscursus te volgen en aansluitend deel te nemen aan de Expertclass. In dat geval geldt een pakketprijs van € 1.095 (vrij van btw). 

Aanmelden
Vul HIER het aanmeldformulier in

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’