Sportsubsidie.nl

Tegemoetkoming sportclubs (TASO): €22,3 miljoen aangevraagd

Amateursportorganisaties hebben van 22 september tot en met 11 oktober 2020 voor in totaal € 22,3 miljoen subsidie aangevraagd uit de Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 II (TASO). Er was € 44,5 miljoen beschikbaar. De sport heeft de weg naar TASO dus niet (snel genoeg) weten te vinden?

Aangezien het beschikbare budget € 44,5 miljoen bedraagt, hoeft er geen loting plaats te vinden om te bepalen welke aanvragen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. Dat meldt Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).

Clubs konden de tegemoetkoming aanvragen tot en met 11 oktober 2020. Alle aanvragen die op tijd zijn ingediend worden gelijk behandeld. In totaal is er €22,3 miljoen aangevraagd voor de TASO. Aanvragers ontvangen uiterlijk 13 december bericht of hun aanvraag is toegekend of afgewezen. Het streven is om de tegemoetkoming nog voor 1 januari 2021 uit te keren. Aanvragers worden achteraf steeksproefgewijs gecontroleerd. De steekproef zal plaatsvinden in de eerste helft van 2021.

Over de regeling
Het doel van de TASO-regeling is amateursportorganisaties tegemoet te komen in de schade geleden door de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19. Klik HIER voor meer informatie.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’