Sportsubsidie.nl

Sportinnovator daagt innovatoren uit: Innovatiechallenges Nationaal Sportakkoord

‘Inclusieve esports’, ‘Monitoring sportief gebruik buitenruimte’ en 'Implementatie meetinstrumenten voor motorische vaardigheden'. Dat zijn dé 3 innovatiechallenges die per oktober open gaan. Sportinnovator daagt alle innovatoren uit om met creatieve oplossingen te komen.

Met de Innovatiechallenges Nationaal Sportakkoord gaat Sportinnovator per deelakkoord op zoek naar innovatie oplossingen voor concrete uitdagingen. Sportinnovator daagt innovatoren middels een innovatiecompetitie uit om met passende oplossingen te komen, de beste ideeën worden beloond met een ontwikkelbudget. Voor de Innovatiechallenges Nationaal Sportakkoord is de komende 2 jaar €1.200.000 beschikbaar, verdeeld over 6 challenges. De eerste 3 Innovatiechallenges Nationaal Sportakkoord gaan open in de eerste week van oktober.

Innovatiechallenge Nationaal Sportakkoord – Inclusieve esport
Esports moet toegankelijk worden voor mensen die graag willen deelnemen, maar dat op dit moment niet kunnen vanwege beperkingen. Dat is het doel van deze innovatiechallenge. Er wordt gezocht naar oplossingen op het gebied van software (hier kun je denken aan In-game aanpassingen), hardware (hier kun je denken aan alternatieve besturingsmogelijkheden) of een combinatie van beiden.

Innovatiechallenge Nationaal Sportakkoord – Monitoring sportief gebruik buitenruimte
Hoeveel wordt een trapveldje of route gebruikt voor sporten en bewegen? Het monitoren van het gebruik van sport en bewegen in de openbare ruimte is op dit moment zeer arbeidsintensief, kostbaar en/of kent uitdagingen op het gebied van privacy. Het doel van deze challenge is het (door)ontwikkelen en testen van een bruikbare en betaalbare tool die het sportieve gebruik van de openbare ruimte meet.

Innovatiechallenge Nationaal Sportakkoord – Implementatie meetinstrumenten voor motorische vaardigheden
Het doel van deze innovatiechallenge is het uitvoeren van concepten, ideeën en/of oplossingen die leerkrachten in het basisonderwijs ondersteunen bij het keuze- en implementatieproces van een meetinstrument om de motorische vaardigheden van leerlingen.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’