Sportsubsidie.nl

Een nieuwe Linkedin-groep: europa en sport

Europa wordt steeds belangrijker en op allerlei vlakken hebben EU-besluiten invloed op ons leven. En ‘Europa’ krijgt gelukkig ook steeds meer oog voor de mogelijkheden van sport en bewegen om Europese burgers te laten samenleven of gezonder te maken. Maar ook doping en matchfixing zijn voorbeelden van onderwerpen die hoog op de Europese agenda staan. Om kennis en ervaringen over de EU te delen, heeft Sportsubsidie.nl op LinkedIn een nieuwe groep aangemaakt: Europa en Sport. 

De Europese Unie werkt met begrotingscycli van 7 jaar. In de vorige periode was er alleen beleidsmatig aandacht voor sport (Whitepaper of Witboek Sport, 2007), in de huidige cyclus is er met Erasmus+ voor het eerst een Europese sportsubsidie. Onze verwachting is dat de komende begrotingsperiode (2021 t/m 2027) de Europese sportmogelijkheden alleen maar groter worden.

Voor diegenen die bij willen blijven over 'Europa' is er een nieuwe groep: Europa en Sport. De eerste berichten gaan over:

  • Waar vind ik informatie over de Europese Unie en sport?
  • Nederland maakt weinig gebruik van Erasmus+/Sport
  • Een stukje geschiedenis
  • Wie zijn er lid?
  • Hoe is Europa georganiseerd?
  • Wie vertegenwoordigen NL in het Europese Parlement?

Lid worden? Klik HIER

Nog geen lid van de LinkedIn-groep Sport en Subsidies?

In deze groep worden nieuwtjes gedeeld over subsidies en fondsen die interessant zijn voor de sportsector. Zo’n 1700 leden houden op deze manier hun kennis bij. Ook lid worden? Klik HIER.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’