Sportsubsidie.nl

Samenwerking met Maatschappelijk financieren

Vanuit een gezamenlijke drive werken Maatschappelijk Financieren en Sportsubsidie.nl aan het realiseren van de ambities van hun klanten en het versterken van de Nederlandse sportsector. Het motto van Maatschappelijk Financieren is niet voor niets Meer realiseren met minder geld van de overheid. Dat is voor ons de sport.'' 

Op 5 maart 2020, tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties, hebben Ben Moonen van Sportsubsidie.nl en Bram Heijnsbroek van Maatschappelijk Financieren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee willen beiden een nieuwe stap zetten in het realiseren van de ambities van hun opdrachtgevers.

Maatschappelijk Financieren
Het principe van maatschappelijk financieren is lang, lang geleden ontstaan. Rond 1820 had Nederland geen maatschappelijke voorzieningen, zoals kanalen en (spoor)wegen. Koning Willem I wilde investeren in het ‘algemeen belang'. In zijn jonge koninkrijk ontstond een bancair systeem met een rol voor de rijksoverheid: het begin van een financieel garantiestelsel dat nog steeds uniek is in Europa. Dat stelsel lokte privaat kapitaal uit om ons land te moderniseren. Maatschappelijk Financieren werkt 200 jaar later nog op dezelfde manier. De overheid is niet altijd kapitaalkrachtig genoeg om maatschappelijke voorzieningen te realiseren en voor verenigingen, besturen en instellingen is direct geld lenen bij een bank vaak te duur of niet mogelijk. Dan kan Maatschappelijk Financieren met gemeentegarantie de oplossing bieden.

Sportsubsidie.nl helpt bij het verwerven van subsidies, ook voor de sportaccommodaties. Denk bijvoorbeeld aan de BOSA. Door het combineren van maatschappelijke financiering en subsidies, maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2019 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’