Tweede subsidieronde Sportblessurepreventie begin 2018 open

ZonMw meldt dat de tweede subsidieronde van het programma Sportblessurepreventie in januari 2018 open zal gaan. Deze tweede ronde draait om het vergaren van kennis over de effectiviteit van interventies en over de randvoorwaarden voor effectief gebruik van deze interventies in de sportpraktijk. In totaal is er voor deze subsidieronde een bedrag van € 1,4 miljoen beschikbaar. 

Indien nog nodig, is er binnen de subsidieronde ook ruimte voor het doorontwikkelen van bestaande interventies. Verder is van belang dat in alle projecten stevig wordt ingezet op de verspreiding en toepassing van de ontwikkelde kennis en interventies. De focus ligt op de preventie van sportblessures van de top 5 sporten met de hoogste aantal blessures. Dit zijn voetbal, hardlopen, fitness, volleybal en tennis. 

De hoogte van de subsidie is maximaal € 200.000 per project. Verwacht wordt dat er in 2018 minstens zeven projecten zullen kunnen starten. 

In de eerste subsidieronde, die liep van 3 september tot en met 3 november 2015, zijn er in totaal zeven projecten gehonoreerd, waaronder een project dat zich richt op onlineadvies ter preventie van hardloopblessures in aanloop naar een evenement. 

Voor meer informatie, klik HIER.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2016 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’