Meld je NU aan voor de Sportimpuls 2017 

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders ondersteunt bij activiteiten die ze ondernemen om meer mensen te laten sporten en bewegen. Verenigingen, sportscholen, loopgroepen en stichtingen die sport aanbieden kunnen een aanvraag indienen. In deze tijd van schaarste is dit een unieke kans. Hoogste tijd om actie te ondernemen!

De Sportimpuls biedt lokale sport- en beweegaanbieders de kans om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van succesvol sport- en beweegaanbod (interventies) van de Menukaart Sportimpuls.

Aanvragen gericht op jeugd in lage inkomensbuurten lijken de grootste kans te maken op een subsidietoekenning. Ook projecten die zich richten op kinderen en overgewicht zijn kansrijk. Het risico op een afwijzing is bij de Sportimpuls (regulier) erg groot. Subsidieaanvragers kunnen een aanvraag doen voor activiteiten die op de zogenaamde Menukaart staan. Dit is een overzicht met sportactiviteiten die zich in de praktijk al bewezen hebben.

Sportimpuls in het kort 

 • Doel: meer mensen sporten en bewegen
 • Wie mag aanvragen: lokale sportaanbieders
 • Subsidie: € 10.000 tot € 80.000
 • Wat: projecten van de Menukaart
 • Deadline: 23 februari 2017  
 • Meest interessante deelregelingen: Kinderen Sportief op Gewicht en Jeugd in Lage inkomensbuurten

No cure, no pay: Op zoek naar de risicoloze win-win?
Sportsubsidie.nl is het enige bureau in Nederland dat gespecialiseerd is op het vlak van sport en subsidies. We willen u graag ontzorgen en zijn bereid om uw aanvraag op basis van no cure, no pay te verzorgen. Dat kan ook tegen een vaste vergoeding, of een combinatie. Wat het beste bij uw situatie past. Bij no cure, no pay betaalt u  pas als er een positief besluit over de aanvraag is genomen. Wordt de aanvraag afgewezen, dan betaalt u ons dus niets.

Ons succespercentage: 68%
Landelijk is 36% van de aanvragen toegekend

Het is daarom voor ons wel belangrijk dat u een serieuze partner bent. Als uw plannen voldoen aan bovenstaande criteria, dan kunt u nu contact met ons opnemen.  We willen voor ten hoogste tien klanten een aanvraag indienen.

Wijzigingen 2017
Er zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd binnen de beleidskaders Sportimpuls, Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten (JILIB) en Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG):

 • het maximaal aan te vragen bedrag is verlaagd naar € 80.000;
 • cofinanciering van minimaal 15% van het aangevraagde bedrag is verplicht gesteld;
 • de gehonoreerde projecten starten uiterlijk 1 september 2017;
 • de doelgroep 4-12 jarigen met overgewicht wordt toegevoegd bij KSG;
 • de Menukaart KSG wordt uitgebreid met aanbod voor de leeftijdscategorie 4-12 jarigen;
 • de mogelijkheid om € 25.000 extra per KSG-project aan te vragen voor doorontwikkeling vervalt. Interventie-eigenaren worden later dit jaar geïnformeerd over eventuele ondersteuning voor versterking en/of doorontwikkeling van hun interventie(s).

 Voor de drie regelingen is samen is in 2017 8,1 miljoen beschikbaar. Een half miljoen minder dan vorig jaar wat betekent dat de trend van de afgelopen jaren wordt doorgetrokken. Er is steeds minder subsidie beschikbaar, dus het wordt nog belangrijker om kwalitatief hoogwaardige aanvragen in te dienen. De komende ronde is voor de Sportimpuls een budget van € 1,9 miljoen beschikbaar, voor de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten € 4,4 miljoen en voor de Sportimpuls Kinderen Sportief op gewicht € 1,8 miljoen.

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2016 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’