nieuwe gelderse sportsubsidie

Provincie Gelderland heeft een nieuwe subsidie voor de sport gepubliceerd. Vanaf 1 april 2017 gelden nieuwe en gewijzigde regels voor het aanvragen van subsidie voor sportevenementen, open clubs en vitale sportparken en de ontwikkeling van sporttalenten al dan niet met een beperking. Jan Markink, gedeputeerde Sport: 'Sport is een goede katalysator, sport verbindt, sport is gezond en vooral ook leuk!’

Bruisende sportevenementen
De provincie ondersteunt sportevenementen via subsidies, sponsoring en met advies. Het doel is een sterk Gelders sportnetwerk. Sportevenementen laten de regio bruisen. Hun dynamiek maakt de provincie aantrekkelijk. Niet alleen voor sporters, maar ook voor bedrijven, inwoners en natuurlijk ook bezoekers.

Open clubs en vitale sportparken sportpark: spil van dorp of wijk
De provincie Gelderland wil in 2019 een groeiend netwerk van sterke, toekomstbestendige sportverenigingen en vitale sportparken bereiken. Het gaat om verenigingen en sportparken die bijdragen aan de leefbaarheid in dorpen en wijken. De subsidieregeling is bedoeld voor initiatieven in verschillende stadia van ontwikkeling naar ‘open club’ of vitaal sportpark.

Talenten in hun kracht
Jaarlijks worden ongeveer 600 sporttalenten - met en zonder beperking - begeleid en ondersteund. Doel is om jonge, talentvolle Gelderse sporters, te helpen om de top te bereiken. Belangrijk is dat dit in goede harmonie gebeurt met onderwijs, maatschappelijke- en privéleven. De provincie wil sporttalenten de gelegenheid bieden om het beste uit zichzelf te halen.

Meer weten? Klik HIER

INTERESSE? REAGEER DAN SNEL

Delen

© 2016 Copyright by Sportsubsidie.nl. Alle rechten voorbehouden’